Kalalajit

Tuotteissamme käytettävä kalannahka on peräisin ruuaksi käytettävistä kaloista, näin koko kala on hyödynnetty mahdollisimman tarkkaan.

Käytämme eniten kotimaista mateennahkaa sen hienon, hyvin vaihtelevan pintakuvion ja sileyden vuoksi. Yleisesti myös merilohta, kirjolohta, kuhaa ja haukea käytetään. Vähemmän käytettyjä ovat mm. jäämeren kaloista turska, kissakala ja seiti. Aluksi puhdistamme nahan huolellisesti.  Sen jälkeen imeytämme siihen puun kuoresta valmistetun parkkiaineen.  Parkituksen parikymmentä työvaihetta kestävät nelisen viikkoa, joillakin lajeilla jopa kuudesta kahdeksaan viikkoa. Kun poistamme käsittelyssä kalan oman rasvan, tyypillinen kalan haju häviää. Valmis nahka tuoksuu oikealle nahalle. 

Alla olevista kuvista näet hyvin erot eri kalalajien välillä.  

MADE (Lota lota)  

Mateennahka on kuvioltaan vaihtelevin, kahta samanlaista ei ole!  Madetuotteissa yleensä näkyvä raita on kalan kylkiviiva!

Mateen pinta  

Madelompakko

Madelompakko

LOHI (Salmo salar)  

Lohella on säännöllinen verkkomainen kuvio.  Selkäpuoli on selvästi vatsapuolta tummempi.                                                                               Lohen pinta

Lohivyö 

Lohivyö

 

KUHA (Sander lucioperca)                    

Kuhan pinta on selvästi rouheampi, epätasaisempi kuin made tai lohi, pintakuvioltaan lohen ja hauen väliltä.                                               

Kuhan pinta

Korttilompakko, kuha

Kuha, korttilompakko

HAUKI (Esox lucius)                                                

Hauen pinta on yleisesti käytetyistä lajeista epätasaisin. Hauella on syvät suomutaskut, jonka reunat eivät pysy ehjänä suomuja poistettaessa.                           

Hauen pinta

Taskumatti Hauki 

Haukitaskumatti

 

Ostoskori:
Tuote Määrä Summa
yhteensä:  € 
Yhteystiedot:
Kalaparkki oy
 
Majalahdentie 5
50600 MIKKELI
Y-tunnus: 2131091-3, VATFI21310913
 
Puh: +358 (0)44 - 296 3372
asiakaspalvelu@kalaparkki.fi
Haku